A kosár üres.

Blog bejegyzés


03
28

Liposzómás C-vitaminnal a gyermeked immunrendszere is erősebb lesz

2018. Március 28. 17:11

Szerencsére manapság divatos lett a tudatos táplálkozás, a speciális étrend és a minél nagyobb mennyiségű zöldségek, gyümölcsök és vitaminok szervezetbe vitele, más kifejezéssel élve mostanában trendi lett egészségesen élni. Többek között mi is arra buzdítjuk a követőnket nap mint nap, hogy cselekedjenek és tegyenek aktívan az egészségük hosszú távú megőrzéséért, hiszen minden  másnak ez lesz az alapja. Egy felnőtt, önálló gondolkodással bíró személyhez viszonylag könnyű eljuttatni egy ilyen üzenetet, a gyermekek esetében viszont már kicsit komplikáltabb a helyzet.

Egy gyerkőc ugyanis, mivel nem tud még önállóan nagyobb horderejű döntéseket hozni, a táplálkozását tekintve is arra hagyatkozik, amit otthon és az iskolában biztosítanak neki. Mivel az ő közérzetük is nagyban függ az immunrendszerük ellenálló képességétől, ezért akkor lesznek rugalmasak a rájuk leselkedő gyomorbetegségek, a vírusok és a stressz ellen, ha sikerül gondoskodni a szervezetükben lévő vitaminok hosszú távú pótlásáról. A mai cikkben tehát azoknak a szülőknek igyekszünk segítséget és hasznos tanácsot nyújtani, akik szeretnék biztosítani gyermekük hosszú távú egészségét.

Ha visszagondolunk, akkor mi is beláthatjuk, hogy az iskolai évek gyakran az életünk legizgalmasabb és kihívásokkal teli évei voltak és ez az időszak az, amikor a szervezet fenomenális ütemben növekszik, az agy és az IQ gyorsan fejlődik, viselkedésünk fokozatosan alakul és a szociális készségekre is szert teszünk. Ebben az életszakaszban az étkezés és a megfelelő mennyiségű mozgás kiemelten fontos, habár ha körülnézünk, akkor azt látjuk, hogy ezzel sok szülő nincs igazából tisztában.

Sok csomagolt ebéd vagy otthoni étkezés nem biztosítja a gyerekeknek a szükséges tápanyagokat, nem beszélve a csokoládé, chips, kóla és egyéb az egészségre ártalmas készítményről. A megfelelő táplálkozás hiánya gyakran tükröződik a fáradtságban, a súlyos problémákban, az érzelmi és viselkedési problémákban, sőt a bőr és a hormon egyensúlyhiányában is.

Mi lehet a legnagyobb ajándék egy gyerkőc számára?

Az embert valahogy mindig jóleső érzés tölti el, mikor önfeledten játszadozó, rohangáló és nevetgélő gyerekeket lát akár az utcán, egy parkban vagy egy játszótéren. Éppen ezért nekünk az a szilárd meggyőződésünk, hogy nincs az a csúcs szuper játék, ami jelentőségét tekintve akár csak meg tudná közelíteni az egészség szerepét. A legnagyobb ajándék tehát az, ha a gyermekünk egészséges, mint a makk.

Egy szülőnek pedig kötelessége gondoskodni arról, hogy lehetőségei és erőforrásait figyelembe véve megtegyen mindent csemetéjének a hosszú távú egészségéért és boldogságáért. A kulcs a hosszú távban gondolkodás, ami olykor azzal jár, hogy nemet kell mondani egy csábító csokoládé vagy cukorka hívó szavának, bármennyire is nehéz sokszor ilyesmit megtiltani a gyereknek.

A lényeg a tudatos gondolkodásban rejlik, és ha sikerül szem előtt tartani a gyermek hosszú távú egészségügyi és táplálkozási igényeit, akkor könnyebb lesz olykor nemet mondani. Pláne igaz lesz ez most, így húsvét táján, amikor aztán tényleg csokoládé, cukor és chips hegyek lesznek mindenütt.

Azok a gondtalan gyermekévek, ugye? Pedig aztán…

Felnőttként az ember hajlamos felhőtlennek és gondtalannak látni a gyermekek életét azt gondolva, hogy nekik nincsenek is valódi problémáik. Pedig nagyon is vannak. Igaz, tőlünk felnőttektől teljesen eltérő kihívásokkal kell szembenézniük nap, mint nap, de bizonyos gyerekeknél egyáltalán nem szokatlan a stressz, mint az életüket megnehezítő jelenség. Különösen igaz ez a növésben lévő és a pubertás kellős közepén lévő lurkókra, mivel náluk nem csak az iskolában vagy a magánéletben jelentkező problémák megoldása jelenthet komoly nehézséget, hanem a testükben végbemenő változások fokozott mennyiségű C-vitamin, magnéziumot és B-vitaminok szervezetbe vitelét teszi feltétlenül szükségessé.

Sajnos a fiatalabb gyerkőcök sem ússzák meg, ők is hajlamosak lehetnek stresszes epizódokra egyrészt az iskolai jó érdemjegyek miatt, másrészt a társaságban elfoglalt helyük is okozhat szorongást náluk. Megoldást jelenthet a finomított vagy "fehér" keményítőtartalmú élelmiszerek, például a kenyér, tészta és rizs fogyasztása, melyek a barna vagy teljes kiőrlésű alternatíváknak köszönhetően segítenek növelni a testük B-vitamin szintjét, valamint ha gyermekünket sikerül rávenni a zöld leveles zöldségek vagy citrusfélék napi fogyasztására, akkor a testük C-vitamin raktára is feltölthető.

A legjobb eredményt akkor érhetjük el, ha kiegészítésként liposzómás C és B vitamint juttatunk a gyerkőc szervezetébe, aki ez által zökkenő mentesebben vészeli majd át a stresszes időket, tovább lesz képes koncentrálni a suliban,esténként kellemesebben alszik, kiegyensúlyozott lesz és csak úgy pezseg az energiától.

Védekezésre felkészülni!

Akárcsak egy utasokkal tömött villamoson, úgy egy zsúfolt osztályteremben is könnyen elhasználódhat a levegő. Sajnos túl gyakran felejtenek el friss levegőt biztosítani a teremben, a fűtés felcsavarva, és az ablakokat ritkán nyitják ki. Tökéletes terep ez a vírusok és baktériumok számára, amik így könnyedén felszaporodhatnak a levegőben és szinte bárkit képesek megfertőzni, akinek a kelleténél gyengébb az immunrendszere.

Az utolsó félmondatnak komoly jelentősége van: azok a gyerekek vannak leginkább kitéve a bacilusok általi fenyegetésnek, akiknél az immunrendszer nem képes kellő védelmet biztosítani. Éppen ezért fontos a C-vitamin megfelelő pótlása, ami nagyban segíthet az immunrendszer támogatásában és a keringő fertőzésekkel szembeni ellenálló képesség kialakításában. Mint azt már korábban megtanultuk, C-vitamin és C-vitamin között is lehet óriási különbség és a valódi „szupererőt” a liposzómás formában elérhető típus jelképezi, mint például az Altrient C. Egyszerűen, folyadék formájában fogyasztható a reggeli gyümölcslé mellé és a gyermek örökké hálás lesz a jótékony hatásaiért.

Bárcsak minden gyógyhatású készítményt ilyen egyszerű lenne beszedni

Te is emlékszel gyermekkorodból a „jó öreg” kanalas orvosságra? Benned is ott él még a rémkép, a semmivel össze nem téveszthető, leírhatatlanul borzalmas ízéről?  Rémálmaidban néha nálad is visszaköszön a szörnyű „trutyi”, amire csak az volt az egyetlen megoldás, hogy becsuktad a szemed és nyeltél egy nagyot?

A világért sem szeretnénk a gyerkőcöd ehhez hasonló traumának kitenni, az Altrient C liposzómás C-vitamin szerencsére nem ilyen. Sok egészségügyi készítmény és gyógyszer komoly problémája az, hogy tele vannak mesterséges színezékkel és édesítőkkel, amiknek az emésztése nehézséget okozhat a gyermekek számára.

 Az Altrient termékcsalád egyik előnye, hogy egytől egyig kis tasakban, könnyed gél formában kaphatóak és a reggeli gyümölcslében feloldva egyszerűen fogyaszthatóak. A többi táplálék kiegészítőhöz viszonyítva teljesen természetesek, cukrozatlanok és rendkívül tiszták*.

Mint mondtuk, faék egyszerű az egész: egyszerűen a tasakban lévő gélt egy kis pohár trópusi gyümölcslébe vagy vízbe kinyomjuk, amit aztán a gyerkőc egy hörpintésre meg tud inni, a C-vitamin valóságos tömkelegét juttatva így a kis szervezetébe.

 

·        A tasak minimális mennyiségű alkoholt tartalmaz, ami a gél kinyomása után rövid idővel elillan (pl. 1 kiskanálra kinyomva)"... A termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészíto betegségek megelozésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van."
(forrás:OÉTI)