A kosár üres.

Blog bejegyzés


05
18

7 dolog, amely befolyásolja a D-vitamin szintjét

2021. Május 18. 10:34

A D-vitamin pótlására főként télen szoktunk fokozottabban figyelmet fordítani, pedig ez a vitamin a nyári napokban is éppúgy fontos, hogy megfelelő mennyiségben rendelkezésre álljon. Mikor kell jobban figyelned a D-vitamin pótlására? Ezt olvashatod legújabb cikkünkban. 

 

7 esetben még inkább figyelned kell arra, mennyi D-vitamint fogyasztasz

⭐ Étrend - csak kevés D-vitamin-forrás létezik, amelyek olajos halat, teljes zsírtartalmú tejet, teljes zsírtartalmú joghurtot, gombát és tojást tartalmaznak. Tehát, ha vegán vagy vegetáriánus vagy, veszélybe kerülhetsz.

 ⭐ Lakhelyed - ha olyan országban élsz, ahol az év több hónapjában korlátozott a nappali idő, vagy ha nagy magasságban élsz, akkor előfordulhat, hogy télen nem kap elegendő D-vitamint.

 ⭐Fényvédő használata - a fényvédő az UVB fény blokkolásával megakadályozza a leégést, így elméletileg a fényvédő használata csökkentheti a D-vitamin szintjét.

 

 

 

⭐A bőrszíned - a sötétebb bőrű emberek általában nagyobb UVB-expozíciót igényelnek, mint a világos bőrűek, hogy azonos mennyiségű D-vitamint termeljenek.

 ⭐ Súlyod - tanulmányok azt mutatják, hogy a D-vitamin-hiány gyakori azoknál, akik túlsúlyosak vagy elhízottak. A D-vitamin „bezáródik” a zsírszövetbe, így kevésbé hozzáférhető a szervezet számára.

 ⭐ A korod - az idősebb emberek általában alacsonyabb mennyiségben tartalmazzák a bőrsejtek által a D-vitamin előállításához szükséges anyagokat, és a D-vitamin termelődésének sebessége annál lassabb lesz, minél idősebb valaki.

 ⭐ A bélrendszer - a D-vitamin sérülékeny, ki van téve a gyomorsav és az emésztőnedvek hatásának, ami azt jelenti, hogy nem minden szívódik fel. Az olyan emésztési állapotok, mint a lisztérzékenység, a krónikus hasnyálmirigy-gyulladás és a Crohn-betegség is nehezebbé teszik a D-vitamin felszívódását .

 

Magadra ismertél bármelyik pontban a fentiek közül?

 Ha igen, akkor számodra a D-vitamin pótlása kulcsfontosságú. Nem szereted a tablettákat?

Mit szólnál hozzá, ha egy olyan megoldást mutatnánk, amelyhez nem szükséges tablettákat bevenned? 

Napi egyetlen fújás is 2000 NE D-vitamint biztosíthat számodra!

Próbáld ki a Neutrient D3 + K2 vitamin szájsprayt, amelyet webáruházunkban már elérhetsz!

 

Nézd meg most ide kattintva!
"... A termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészíto betegségek megelozésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van."
(forrás:OÉTI)